CATEGORII PREMII

1. Cel mai bun Pop Rock

– se refera la cea mai buna piesa Pop Rock

2. Cel mai bun Pop / Muzica usoara

– se refera la cea mai buna piesa pop/muzica usoara

3. Cel mai bun Folk

– se refera la cea mai buna piesa Folk

4. Cel mai bun Indie / Rock Alternativ

– se refera la cea mai buna piesa Indie/Rock Alternativ

5. Cel mai bun Dance

– se refera la cea mai buna piesa Dance

6. Cel mai bun Hip Hop

– se refera la cea mai buna piesa Hip Hop

7. Cel mai bun Jazz

– se refera la cea mai buna piesa Jazz

8. Cel mai bun Electro

– se refera la cea mai buna piesa Electro

9. Cel mai bun Hard rock / Heavy metal

– se refera la cea mai buna piesa hard rock/heavy metal

12.Cel mai bun text in limba romana

(se acorda textierului)

11. Cel mai bun debut

– se refera la primul single al unui artist debutant din orice gen.

10. Cel mai bun Videoclip

(se acorda artistului si echipei de productie video)

13. Piesa anului

– se alege din nominalizarile la categoriile 1-9

14. Cea mai buna coloana sonora pentru un spot publicitar  TV

15. Cel mai bun proiect de muzica clasica

(nominalizarile se fac de catre organizatori)

16.Cel mai bun proiect muzical pentru copii

(nominalizarile se fac de catre organizatori)

17. Promoterul anului 2013

(nominalizarile se fac de catre organizatori)

18. Premiu pentru excelenta in promovarea valorilor muzicale romanesti peste hotare

(nominalizarile se fac de catre organizatori)

19. Premiul pentru intreaga cariera

(se poate acorda unui artist/compozitor/manager/regizor)

20. Artistul anului

21. Premiul de popularitate

– se voteaza de catre public prin SMS dintre artistii/grupurile nominalizate la categoriile 1-9.

PROCEDURI DE INSCRIERE SI NOMINALIZARE

Casele de discuri, producatorii independenti si artistii/persoane fizice pot propune inregistrari audio si audio/video pentru a fi nominalizate in categoriile 1-12 (Cel mai bun…) si 14. Link-uri catre inregistrarile propuse se trimit online la adresa [email protected].

Inregistrarile depuse pentru categoriile 1-12 si 14 trebuie sa fi fost publicate in perioada 1 feb 2013 – 31 ianuarie 2014. Data limita pentru inscriere este 21 martie 2014.

Prin „publicare” se intelege aducerea la cunostinta publica a inregistrarii audio sau audio/video (in cazul videoclipurilor/spoturilor TV/filmelor) prin una dintre urmatoarele metode: fixare pe un suport audio pus la dispozitia publicului prin comercializare, radiodifuzare (difuzare radio sau TV) sau publicare pe internet.

La depunerea inregistrarilor spre jurizare, se va preciza si data publicarii.

Pentru un artist/grup, la o categorie, nu poate fi depusa decat o singura inregistrare.

Pentru a fi eligibile pentru jurizare, depunerile pentru categoriile 1-12 trebuie sa contina urmatoarele informatii:

Numele piesei muzicale inregistrate + categoria la care concureaza

Artist(i) interpret(i)

Autor(i)/Textier

Casa de productie

Data publicarii

********************************************

Numele videoclipului muzical

Artist(i) interpret(i)

Casa de productie

Regizor (doar pentru videoclipuri)

Data publicarii

Pentru a fi eligibile pentru jurizare, depunerile pentru categoria 14 trebuie sa contina urmatoarele informatii:

Numele spotului TV

Compozitor(i)

Casa de productie

Agentia

Data publicarii

PROCEDURA DE JURIZARE

Lista de inregistrari propuse pentru nominalizare rezultata este trimisa catre membrii juriului. Fiecare membru al juriului poate vota la toate categoriile generale (Piesa anului, Cel mai bun text in limba romana, Cel mai bun debut) si pentru minim 5 alte categorii, la alegere. Cele 5 propuneri care aduna cele mai multe voturi la fiecare categorie reprezinta nominalizarile finale. Pot exista mai mult de 5 nominalizari daca apare un baraj in procesul de nominalizare.

Membrii juriului sunt incurajati, dar nu obligati sa voteze doar la categoriile care intra in domeniul lor de expertiza.

Jurizarea va avea loc in doua etape:

Alegerea nominalizatilor: din totalitatea propunerilor primite pentru o categorie, in urma acestei prime runde de votare vor fi alesi nominalizatii, adica primele 5 propuneri care intrunesc cel mai mare numar de voturi. Notarea se face de la 1 (unu) la 5 (cinci), intre care 1 (unu) este nota cea mai mica si 5 (cinci) nota cea mai mare. Asta inseamna ca doar 5 propuneri din fiecare categorie vor primi o nota, restul fiind notate cu 0 (zero). Se desfasoara intre 21 martie – 02 aprilie.

Centralizarea voturilor: se desfasoara intre 02 – 07 aprilie

Anuntarea nominalizatilor: se va face pe 08 aprilie

Alegerea castigatorilor: din cei 5 nominalizati alesi pe fiecare categorie se vor determina castigatorii, adica propunerile care intrunesc cel mai mare numar de voturi din interiorul fiecarei categorii. Notarea se face de la 1 (unu) la 5 (cinci), intre care 1 (unu) este nota cea mai mica si 5 (cinci) nota cea mai mare. Se desfasoara intre 7 – 18 aprilie (11 zile).

In fiecare etapa de votare, fiecare membru al juriului va primi un set de fise de votare. Fisele de votare completate cu note vor fi trimise trimise prin email in format needitabil (pdf) catre compania de audit care va centraliza voturile. In urma centralizarii voturilor, castigatorii vor fi anuntati in seara Galei On Air Music Awards. Nominalizarea cu cele mai multe voturi in interiorul aceleiasi categorii castiga si exista posibilitatea sa fie baraj. Barajul va fi supus din nou votului membrilor juriului.

Membrii juriului sunt rugati sa voteze bazandu-se doar pe calitatea materialului depus spre nominalizare si sa nu se lase influentati de cifre de vanzari, topuri, prietenii, preferinte regionale sau interes personal ori de companie. Membrii juriului se obliga sa voteze de o maniera integra si orice tentative de frauda dovedita va aduce cu sine eliminarea membrului respectiv din juriu si anularea votului sau.

Pentru categoría “Promoterul anului” valoarea votului se va imparti 50% – 50% intre juriu si public, care este principalul beneficiar al activitatii unui promoter. Publicul va putea vota prin SMS conform indicatiilor de pe site-ul www.onairmusicawards.ro iar rezultatul votului acestuia va fi comunicat oficial a doua zi dupa Gala On Air Music Awards. Pentru aceasta categorie, nominalizarile vor fi facute de catre organizatori.

Castigatorul categoriei Premiul de Popularitate va fi votat prin vot public prin SMS conform informatiilor de pe site-ul www.onairmusicawards.ro . Nominalizatii pentru aceasta categorie sunt toti artistii/grupurile nominalizate la categoriile 1-9.

PERIOADA DE ELIGIBILITATE

Perioada de eligibilitate pentru depunerile la toate categoriile OAMA 2014 este 1 februarie 2013 – 31 ianuarie 2014, respectiv toate inregistrarile propuse trebuie sa fi fost publicate in interiorul acestei perioade.

TROFEUL ON AIR MUSIC AWARDS

Castigatorii fiecarei categorii primesc cate un trofeu OAMA. In cazul in care castigatorul unei categorii va dori inca un exemplar de statueta/trofeu, acesta il va putea primi, la cerere si contra cost, din partea organizatorilor.

CETATENIA PARTICIPANTILOR

Toate inregistrarile muzicale depuse spre evaluare trebuie sa aiba autori romani si/sau sa fie inregistrari ale unor artisti interpreti romani.

In cazul in care este vorba de compozitii créate in echipe mixte de cetateni romani si straini, atunci trebuie facuta dovada ca ponderea partii romaneasti este majoritara.

In cazul in care o piesa muzicala este interpretata in colaborare de artisti romani si straini, atunci artistul/artistii romani trebuie sa aiba o pondere majoritara in interpretarea pies

ARTISTUL ANULUI

Artistul Anului va putea fi un/o artista/a sau un grup si va fi ales dintre nominalizatii categoriilor 1-9, astfel:

Categoría nu va fi votata in prima runda de catre juriu, nominalizatii fiind primii 5 artisti/grupuri votati/e in categoriile 1-9 si care intrunesc cel mai mare punctaj in urma voturilor juriului la aceste categorii.

Castigatorul categoriei va fi ales dintre cei 5 astfel nominalizati, in a doua runda de jurizare, prin notare de la 1 (unu) la 5 (cinci) – unde 5 (cinci) e nota cea mai mare – si va fi artistul/grupul care intruneste cel mai mare numar de puncte.

Castigatorul va primi, din partea castigatorului de la editia anterioare, trofeul itinerant (BUZZ) opera unicat a sculptorului Alin Neacsu, impreuna statueta On Air Music Awards dedicata categoriei respective.

Trofeul itinerant (BUZZ) va ramane in posesia castigatorului acestei categorii doar pana la editia urmatoare a On Air Music Awards, cand va fi inmanat de catre acesta urmatorului castigator al categoriei.

PREMII SPECIALE

Organizatorii pot anunta diverse premii speciale, care vor fi acordate de catre organizatori sau alte entitati din industria muzicala sau adiacente acesteia, ulterior publicarii acestui regulament.

Prezentul regulament a fost autentificat de NEXUS – SOCIETATE PROFESIONALA NOTARIALA, reprezentata de doamna Cristina Georgeta Nitu – notar public, in data de 28 februarie 2014.